KansalaisAreenaVerkkoAreena 1/2012

Vapaaehtoistoiminnan messut Turussa

Turun ja Kaarinan yhteiset vapaaehtoistoiminnan messut järjestettiin 1.12.2011 Turun Hansa-torilla. Noin 20 järjestöä ja yhdistystä esitteli toimintaansa ja paikalla kävi satoja ihmisiä. Suurin osa järjestöistä toimi sosiaali- ja terveysalalla, mutta mukana oli myös muunlaista toimintaa.

Kulttuuriystävä kumppaniksi

Turun kulttuuripääkaupunkivuosi poiki myös uutta, kulttuuria ja sosiaalialaa yhdistävää, vapaaehtoistoimintaa. ”Molemmat, sekä kulttuuri että vapaaehtoistoiminta, tekevät hyvää sydämelle niin fyysisesti kuin henkisestikin”, sanoo kulttuuriystävätoiminnan käynnistämisessä mukana ollut Helena Norokallio. Vapaaehtoiset kulttuuriystävät ovat saattaneet ikäihmisiä kulttuuritapahtumiin. Kulttuuriystävä avustaa liikkumisessa kotoa museolle tai teatterille, mutta on myös mukana kaverina, nauttijana, kokijana, taide-elämyksen jakajana. Tavoitteena on ollut edistää ikäihmisten aktiivista osallistumista. Kulttuuria on vuoden aikana viety vapaaehtoisvoimin myös vanhainkodeille ja palvelulinjojen busseihin.


Taiteilija Petri Rajala esittelee ylpeänä vapaaehtoistoiminnan Diplomia, joka jaettiin mukana olleille taiteilijoille ja luottamushenkilöille. Vierellä myhäilee messujen infopisteessä Helena Norokallio Valikko –ryhmästä.

Vapaaehtoistoiminnan messuille osallistui vapaaehtoisten lisäksi joukko muusikoita. ”Mielestäni vapaaehtoistyö ja kansalaistoiminta ovat kullanarvoista ja turhan aliarvostettua toimintaa. Musiikin avulla olen pyrkinyt mahdollisuuksieni mukaan antamaan oman panokseni ja saanut huomata miten tärkeistä asioista on kyse. Ei tarvitse lähteä maailman ääriin, kun lähelläkin on paljon ihmisiä, jotka tarvitsevat apua ja virkistystä. Paras palkinto itselle on saada edes yksi ihminen hetkeksi unohtamaan arkiset murheet ja vaikka laulamaan kanssani jonkun hyviä muistoja herättävän kappaleen. Kiitokseksi riittää hymy!” Tangotähti Janiina Lehtonen sanoi.


Turun Valikon puheenjohtaja Katja Briny Turun kaupunkilähetyksestä haastattelemassa Turun Seudun Nivelyhdistyksen väkeä.


Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen Pia Kukkola ja Helena Norokallio esittelemässä yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia


Messutunnelmaa Turun Hansa –torilla– yhteistyössä on voimaa


Takaisin VerkkoAreenan etusivulle