KansalaisAreena


    Juhlaparaati: vapaaehtoistyö, vapaaehtoistoiminta, vertaistuki, vertaistoiminta

VerkkoAreena 2/2010 Päätoimittajan tervehdys: Kuuma, kuumempi, kuumin... Lue lisää


Ajankohtaista:
VapaaehtoiseksiSeniorina- tietopankki
Tiistaina 8.6. avattiin uusi Ikäinstituutin Vavero-hankkeen tietopankki.
Lue lisää

Pääkaupunkiseudun vapaaehtoistoiminnan MENU-rekrymessuille Lue lisää.
Reportaasi: Innovaatioita kentällä
Vapaaehtoistoiminnan innovaatioverkostossa luovuus ja aktiivisuus kasvattavat osallistavaa toimintaa. Seuraavassa reportaasissa esillä Oulu, Jyväskylä, Kemi, Espoo ja Helsinki.

VaLu- Vapaaehtoistoiminta lukioissa leirikoulu Syötekeskuksessa (Oulu)
Kumppanuudesta koulutusta Oulussa
Lisäpotkua verkostoon Win4All –hankkeesta (Espoo)
Pienet ponnistavat yhteistyöllä (Espoo)
Vanhassa vara yhtä hyvä (Jyväskylä)
Vapaaehtoistoiminta kehittämisen ytimeen (Kemi)
Valikot - toimivaa verkostotyöskentelyä


Etsintäkuulutetaan: vapaaehtoistoiminnan alueellinen strategia
Strategia tai ohjelma, suunnitelma tai toimintapakki. Tai vaikkapa missiomatsku. Kutsutaan miksi halutaan, niin tällä rakkaalla lapselle on monta nimeä, vaikka ei vielä ole syntynytkään. Alueellista, sektorirajat ylittävää vapaaehtoistoiminnan strategiaa saamme vielä odotella.
Näin selviää teologian maisteri Jaana Hellevaaran Kansalaisareenalle tekemästä selvityksestä, jossa kartoitettiin alueellisia järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan strategioita Suomessa. Lue lisää

Tapahtuma: Vapaaehtoistoiminnan teemavuosi lähenee
Ensi vuonna juhlistettavaa eurooppalaista vapaaehtoistoiminnan teemavuotta organisoimaan on EU:n jäsenvaltiossa nimetty kansalliset koordinaattorit. Suomessa koordinaatiosta vastaa kansalais-yhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE, jota se toteuttaa yhteistyössä Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n kanssa. Oikeana kätenään KANE:lla koordinaatiossa toimii projektisihteeri Karoliina Tikka, jonka työpiste löytyy Allianssin toimistolta Itä-Pasilasta.
KANE:n edustajia sekä Karoliinaa pääsee tapaamaan 18. kesäkuuta teemavuoden info- ja keskustelutilaisuudessa, joka järjestetään Oikeusministeriön tiloissa (Eteläesplanadi 10, Helsinki) klo 9-11. Tilaisuudessa keskustellaan vuoden tavoitteista ja toiminnasta sekä vaihdetaan ideoita. Ilmoittauduthan mukaan 14.6. mennessä Karoliinalle. Lue lisää

Haastekampanja jatkuu
Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän käynnistämä haaste etenee ja konkreettista jälkeä syntyy. Kansanedustajat saivat marraskuussa 2009 haasteen lahjoittaa päivän vapaaehtoistyön esimerkiksi ja kannustukseksi kansalaisille. Haasteen otti vastaan 65 edustajaa. Seuraavassa kolme viimeisintä kokemusta.


Puutalkoissa Lopella
Kansanedustajat Juha Mieto ja Timo Heinonen ovat mukana eduskunnan vapaaehtoistoimin-nan tukiryhmässä.
Tiistaina 25.5. löytyi molempien kalenterista sopiva aika ja kansanedustajat viettivät iltapäivän ja illansuun puutalkoissa Hämeessä, Lopella.
Lue lisää

Matti Saarinen: Sydämen asialla
Olin Apuomena ry:n organisoimassa vapaaehtois-työssä maanantaina 19.4.
Apuomena ry on lohjalaisten yhdistysten v. 1998 perustama yhteistyöjärjestö, jonkatarkoituksena on ehkäistä syrjäytymistä ja yksinäisyyttä tarjoamalla palveluja ja virikkeitä ikäihmisille ja erityisryhmille.
Lue lisää


Kenttätöissä
Sanna Lauslahti tietää, että poliitikot tarvitsevat tietoa ja kokemusta. Tietoa tulee valta-vasti monesta tuutista, mutta omakohtaisen kokemuksen hankkiminen jää helposti vähem-mälle.
Lue lisää
Miapetra ahersi kehitys-vammaisten työpajassa
Vaasalainen kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri työskenteli päivän kehitysvammaisten työntekijöiden kanssa Ilmajoen Toiminta-talossa.
Päivän mittaan monipuolisen työn lomassa työtoverit pitivät kansan-edustajaa lujilla kysymyksillään.
Lue lisää

Pakina ja kolumni:

Matleenan pakina:  Asiantuntijausko
Kun avioiduimme mieheni oli täysin raitis. Ennakoin parisuhteemme ja taloudellisen tilanteemme niin hyväksi, että uskalsin synnyttää lapsen.
Lue lisää
Kolumni: Unelmat ja pahoinvointi
Ihailen aikakauslehtiä suunnit-televia huippuammattilaisia – varsinkin naistenlehtien luojia. Konseptit ja brandit vastaavat täsmälleen segmentoidun kohderyhmän arvoja. Tämä on sitä huippu-osaamista.
Lue lisää