Vertaiskuva

Kansalaisareenassa (Avita Kaveria -hanke) ensimmäistä kertaa järjestetyn Vuoden vertaiskuva -kilpailun voittajakuva julkistettiin ensimmäistä kertaa 3.12.2015 Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä. ”Vaikeakulkuisellakin polulla pääsemme kyllä eteenpäin toinen toisiamme tukien” -nimisen kuvan on ottanut Arja Tuomioja Arja_tuomioja_2015_käsiteltyHelsingistä.

Valitsijaraadissa mukana ollut valokuvaaja ja taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen luonnehti kuvaa koskettavaksi, hellyyttäväksi ja kauniiksi. Raatilaiset olivat yhtä mieltä siitä, että kuvasta huokuu lämpöä ja siinä on vahvaa kuvallista ajattelua. Luonnon kehdossa kulkevilla ihmisillä näyttää olevan selkeä suunta vaikeuksista huolimatta.

Vuoden vertaiskuva 2015_Arja Tuomioja

Vuoden vertaiskuva 2015: ”Vaikeakulkuisellakin polulla pääsemme kyllä eteenpäin toinen toisiamme tukien”. Kuvaaja: Arja Tuomioja.
Palkinto: Canon PowerShot G7 X -kamera (arvo 599 euroa)

Lisäksi palkittiin kaksi muuta kuvaa. Maarit Keinon ottamassa kuvassa ”Sudenhetki – älä unohda ystävää” vertaisuus ilmenee Miina Savolaisen mukaan tummana jopa painostavana, mutta sekin kuuluu vertaisuuden kirjoon. Tummuudesta huolimatta aina löytyy myös pieni pilahdus valoa!

Sija_3_Maarit_Keino_2015

Ensimmäinen kunniamaininta kuvalle: ”Sudenhetki – älä unohda ystävää”.
Kuvaaja: Maarit Keino, Helsinki.
Palkinto: Ifolorin lahjakortti (arvo 50 euroa)

Kolmas raadin valitsema kuva on orimattilalaisen Pia Simosen ottama ”Ollaanko kavereita?, johon kuvaaja on vielä lisännyt ajatuksen: ”Oikea kaveri näkee pintaa syvemmälle.” Vertaisuuteen liittyy myös yhteys toiseen ihmiseen ja jokaisen hyväksyminen sellaisena kuin on. Olemme samassa veneessä!

Sija_2_Pia_Simonen_2015

Toinen kunniamaininta kuvalle: ”Ollaanko kavereita? Oikea kaveri näkee pintaa syvemmälle”.
Kuvaaja: Pia Simonen, Orimattila. Palkinto: Ifolorin lahjakortti (arvo 50 euroa)

Yleisöllä oli mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan netissä ja Vapaaehtoistoiminnan messuilla Vanhalla Ylioppilastalolla 3.12.15. Netissä ääniä annettiin yhteensä 1589 ja messuilla 129. Eniten ääniä sai vantaalaisen Juha Lampisen kuva: ”Yksi meistä. Kuka tahansa meistä saattaa joskus tarvita tukea. On tärkeää, ettei ketään jätetä yksin.”

5_Yksi meistä_Kuka tahansa saattaa tarvita tukea_35

Yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai Juha Lampisen kuva Yksi meistä.
Palkinto: Ifolorin lahjakortti (arvo 50 euroa)

Muut finaaliin päässeet kuvat löytyvät täältä

Kiitos kaikille valokuvakilpailuun osallistuneille ja kilpailua tukeneille yhteistyökumppaneille!

Canon Oy, Ifolor, TNPrint Oy sekä RAY

Comments are closed.