Työkaluja turvallisempaan vapaaehtoistoimintaan / TAMPERE

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika

Päivä(t) - 13.02.2020
12:00 - 15:30

Tapahtumapaikka

Kehitysvammaisten tukiliitto ry / Tulppaanitalo,

Kategoriat


Tampereen valikkoryhmän, TARVE ry:n ja Kansalaisareenan seminaari käsittelee järjestöjen ja vapaaehtoistoiminnan saavutettavuutta vähemmistöjen näkökulmasta. Erityistapauksena perehdytään turvallisuuden takaamiseen ja antirasismiin tapahtumia järjestettäessä.

Rasistiset toimijat pyrkivät tietoisesti rakentamaan pelon ilmapiiriä, jossa ei uskalleta järjestää yhdenvertaisuutta edistäviä tapahtumia ja toimintaa. Koulutuksessa Rauhankasvatusinstituutin asiantuntijat Jason Yabal ja Saara Nykänen tarjoavat käytännön työkaluja esimerkiksi seuraavista teemoista: Millaisia näkökulmia on hyvä huomioida, jotta tapahtuma olisi tunnelmaltaan saavutettava ja osallistujille turvallisempi? Kuinka ennakoida riskejä ja miten reagoida tapahtumassa esiin tulevin provokaatioihin ja mikroaggressioihin?

Ohjelma:

11.30 Kahvit ja verkostoitumista

12.00 Koulutus alkaa
Tilojen turvallistaminen: ennakointi

13.30 Tauko

14.00 Koulutus jatkuu
Tilojen turvallistaminen: de-eskalointi ja toiminta tapahtumissa
Turvallisempi ja saavutettavampi arki: miten tehdä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostavaa ja turvallisempaa vähemmistöihin kuuluville henkilöille

15.00 Oman toiminnan kehittämistehtävät

15.30 Koulutus päättyy

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Tilaisuuteen mahtuu 80 ensimmäiseksi ilmoittautuvaa. Ilmoittautuminen on sitova.

Seminaari on maksuton. Tarjoamme osallistujille ohjelman lisäksi kahvit. Valikkoverkoston seminaarit ovat avoimia kaikille vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Seminaarin luento-osuuksia voi seurata myös livelähetyksenä ja katsoa tallenteen jälkikäteen Kansalaisareenan Facebook-sivulla: www.facebook.com/pg/Kansalaisareena/videos. Etäyhteyttä seuraavien ei tarvitse ilmoittautua lomakkeen kautta.

Koulutus järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.Liitteet
  • kansalaisfoorumi_logo_cmyk_web