Hyppää sisältöön

Säännöt ja usein kysytyt kysymykset


Ehdottaminen ja ehdotukset

Julkaistaanko Vuoden vapaaehtoinen -ehdotusten ehdokaskuvaukset sellaisinaan?
Julkaistaan. Tämän vuoksi edellytämme, että ehdottamiseen on ehdokkaan lupa. Kansalaisareena saattaa muokata tekstien kirjoitusasua. Jos useampi ehdottaa samaa henkilöä, teemme ehdotusteksteistä tiivistelmän, jonka pituus on max. 1500 merkkiä.
Miksi Kansalaisareena tarvitsee ehdokkaan yhteystiedot?
Tarvitsemme ehdokkaan yhteystiedot kertoaksemme tälle ehdokkuudesta, kampanjan edistymisestä ja mahdollisesta voitosta. Emme voi julkaista ehdokkaita, joille ei ole täytetty lomakkeessa mitään yhteystietoa. Emme käytä yhteystietoja muihin tarkoituksiin ja poistamme ne kampanjan päätyttyä.
Voiko Vuoden vapaaehtoiseksi ehdottaa järjestöä tai yhteisöä?
Ei. Vuoden vapaaehtoisen on oltava henkilö.
Miksi Vuoden vapaaehtoiseksi ei voi valita henkilöä, joka saa hyväntekeväisyystyöstään myös rahallista korvausta?
Vapaaehtoistyönä pidetään työtä, josta ei saada rahallista korvausta. Tämän vuoksi Kansalaisareena katsoo, että Vuoden vapaaehtoinen ei voi olla työsuhteessa yhteisöön, jossa toimimisesta häntä ehdotetaan Vuoden vapaaehtoiseksi.
Mihin asti ehdotuksia voi lähettää?
Lomake on auki 31.10.2023 klo 16 asti.
Miksi ehdottamaani henkilöä ei ole julkaistu ehdokkaiden joukossa?
Emme voi julkaista ehdokkaita, joiden yhteystietoja ei ole jätetty. Tarkista ennen lomakkeen lähettämistä, että olet täyttänyt kaikki vaadittavat tiedot. Emme voi myöskään julkaista ehdokkaita, jotka saavat hyväntekeväisyystyöstään rahallista korvausta.
Miksi ehdotustani on muokattu?
Kun useampi taho ehdottaa samaa henkilöä Vuoden vapaaehtoiseksi ja kuvausten yhteispituus ylittää maksimimerkkimäärän (1500 merkkiä), Kansalaisareena muokkaa ehdotuksista tiivistelmän. Tiivistelmä lähetetään ennen julkaisua sähköpostitse kaikille henkilöä ehdottaneille, jotta nämä voivat tarvittaessa tehdä siihen korjauksia. Jos taas olet osallistunut ehdotuksen laatimiseen osana laajempaa yhteisöä, voit tarkistaa asian henkilöltä, jonka sähköpostiosoitteella ehdotus lähti.
On myös mahdollista, että ehdokas itse on pyytänyt tekstin nähtävilleen ja muokannut sitä.
Tämän lisäksi Kansalaisareena muokkaa tarvittaessa ehdotusten kieliasua, kuitenkin niin, että sisältö ei muutu.

Ehdokkaalle

Joku haluaa ehdottaa minua Vuoden vapaaehtoiseksi. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?
Onneksi olkoon – tekemääsi vapaaehtoistyötä pidetään tärkeänä! Kansalaisareena palkitsee Vuoden vapaaehtoisen tänä vuonna 10. kerran. Palkinnon tavoite on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä.

Ehdotukseen kirjataan nimesi, paikkakuntasi sekä ehdottajan kirjoittama teksti vapaaehtoistoiminnastasi. Kannustamme ehdottajaa näyttämään tekstin sinulle ennen ehdotuksen lähettämistä. Lisäksi tarvitsemme yhteystietosi (puhelinnumero ja/tai sähköpostiosoite, jotta voimme kertoa sinulle kampanjan kulusta ja mahdollisesta voitosta. Emme käytä yhteystietojasi muuhun ja poistamme ne kampanjan päätyttyä. Emme koskaan julkaise yhteystietojasi.

Vuoden vapaaehtoinen -ehdokkuus ei sido sinua mihinkään. Voit halutessasi vetäytyä kampanjasta milloin haluat. Kansalaisareenan verkkosivuilla suoritetaan yleisöäänestys ehdokkaiden välillä. Arvovaltainen raati valitsee Vuoden vapaaehtoisen kymmenen eniten yleisöääniä saaneen joukosta. Vuoden vapaaehtoinen palkitaan 5.12.2023.

Vuoden vapaaehtoinen toimii seuraavana vuonna vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä. Toivomme, että voittaja on käytettävissä raatiin, joka valitsee seuraavan Vuoden vapaaehtoisen.
Voiko ehdotustekstiä muokata?
Saat toiveestasi ehdotustekstin sähköpostitse nähtäville ennen sen julkaisua. Voit tehdä tekstiin tänä aikana muokkauksia (huomioi, että maksimimerkkimäärä on 1500). Äänestyksen alettua emme enää muuta tekstejä, mutta korjaamme kyllä aina mahdolliset virheet, joista meille ilmoitetaan.
Vuoden vapaaehtoinen toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?
Kansalaisareena toivoo, että Vuoden vapaaehtoinen on käytettävissä raatiin, joka valitsee seuraavan Vuoden vapaaehtoisen. Aiemmat Vuoden vapaaehtoiset ovat esimerkiksi olleet puhumassa Kansalaisareenan tilaisuuksissa tai järjestäneet tapahtumia yhdessä Kansalaisareenan kanssa. Vuoden vapaaehtoinen saattaa myös saada medialta haastattelupyyntöjä vapaaehtoistoiminnastaan. Vapaaehtoistoiminnan lähettiläs -titteli ei kuitenkaan sido Vuoden vapaaehtoista mihinkään.
Palkitaanko ehdokkaat jotenkin?
Yleisöäänestyksen kymmenen kärki saa kunniakirjat.

Äänestys

Miten voin äänestää?
Voit äänestää joko kampanjan nettisivuilla löytyvällä äänestyslomakkeella tai kirjeitse postitse. Emme valitettavasti voi huomioida muilla tavoin (esim. sähköpostiviestillä, tekstiviestitse tai sosiaalisen median kautta) toimitettuja ääniä. Näin varmistamme, että äänestysaika on kaikilla yhtä pitkä.
Mihin asti voin äänestää?
Äänestyslomake on auki 31.10.2023 klo 16 asti.
Miksi äänestyslomakkeessa pyydetään sähköpostiosoitetta?
Tiedotamme äänestäjille kampanjan tuloksen ja karsimme tuplaäänet pois. Sähköpostiosoitteita ei käytetä muihin tarkoituksiin, ja ne poistetaan kampanjan päätyttyä, ellei osallistuja tilaa kampanjan uutiskirjettä.
Voinko äänestää useamman kerran?
Hyviä ehdokkaita on aina monia, joten annamme hiljaisen siunauksemme, jos haluat äänestää useampaa henkilöä. Toivomme kuitenkin, että kunnioitat kampanjan henkeä etkä äänestä samaa henkilöä useampaa kertaa – myöskään toisella sähköpostiosoitteella.

Vapaaehtoistoiminnan tarjoajille

Haluamme palkita oman Vuoden vapaaehtoisemme, sopiiko tämä?
Totta kai! Sekaannusten välttämiseksi kannustamme kuitenkin välttämään hashtagia #vuodenvapaaehtoinen sekä korostamaan palkinnon nimessä palkitsijatahoa, esim. “Vuoden [paikkakuntalainen] vapaaehtoinen” tai “Vuoden [järjestön nimi]-vapaaehtoinen”.
Jaa somessa:
Takaisin sivun yläreunaan